Polycarbonaat platen

Polycarbonaat platen

Polycarbonaat is een kunststof die zich onderscheidt van andere soorten door zijn opvallende kwaliteiten. polycarbonaat platen zijn dan ook een geliefd materiaal in de bouwsector.

Wat is polycarbonaat?

polycarbonaat platen zijn gekend voor hun stevigheid: veilig en nagenoeg niet te breken. Ze zijn opvallend transparant maar eveneens houden ze UV-stralen tegen. Door hun lichtheid in gewicht zijn ze makkelijk te hanteren. Hun isolatie naar geluid en warmte zijn hoog, wat weer voordelig is. Voor het maken van polycarbonaat platen gebruikt men milieuvriendelijker grondstoffen die goed te recycleren zijn.

Toepassingen

Door hun meervoudige eigenschappen worden polycarbonaat platen in de bouwsector en beveiliging. polycarbonaat platen worden vaak als dakbedekking gebruikt: een veranda, carport,pergola. Ook binnen het huis als schuifpanelen of scheidingswand worden ze aangewend.

U ziet ze ook in bushokjes en sporthallen.

Polycarbonaat platen kunnen uit twee of drie wanden gemaakt zijn en te verkrijgen in verschillende lengtes en dikte. De meest voorkomende dikte is 16 mm. Voor de aankoop gaat u naar een doe-het-zelf winkel of bij een handelaar in kunststof platen. Handige klussers kunnen zelf met de platen en bijhorende profielen aan de slag. Anders doet u een beroep op een vakman.