Veel keuze

Veel keuze

Vele soorten plastic platen Plastic platen zijn verkrijgbaar in vele soorten. Gekleurd, mat, helder of melkwit. Ook heb je vele verschillende soorten kunststof waar plastic platen van gemaakt kunnen worden, bijvoorbeeld: polyester, acrylaat, pvc, polycarbonaat, polypropeen, polystyreen, polyethyleen, nylon en zo zijn er vele verschillende soorten kunststof platen.

Verschillende diktes

Plastic platen zijn in vele verschillende diktes en afmetingen verkrijgbaar, het begint al bij 1mm dik en dan heb je ook nog plastic folies die nog dunner zijn dan 1 mm. Afhankelijk van de soort plastic die je kiest kan de dikte oplopen tot 100 mm.

Vele verschillende toepassingen

Plastic platen zijn toepasbaar op vele verschillende gebieden, hier geldt ook weer dat afhankelijk van de soort plastic het gebruik ook verschilt. Een leuk voorbeeld van het gebruik van bijvoorbeeld acrylaat plastic platen is dat je er een foto op kunt laten drukken. Verder wordt het veel gebruikt voor reclameborden en het grote voordeel van acrylaat is dat het niet wordt aangetast door UV. Acrylaat is overigens ook de enige soort kunststof die niet door UV straling wordt aangetast. Dit betekent dat het ook zeer geschikt is om buiten toe te passen.