Kunststof rijplaten

Kunststof rijplaten

Kunststof rijplaten worden aangewend als tijdelijke verhardingen van bestrating zoals, tuinaanleg, festivals, sloopwerken, werfwegen,… Kunststof rijplaten voorkomt narigheid bij drassig terrein en beschermt de beschermt de ondergrond.

Voordelen en eigenschappen

Kunststof rijplaten zijn vooral veel lichter dan metalen platen en kunnen door één persoon gehanteerd worden. Door de twee handvaten aan de kunststof rijplaten zijn ze makkelijk te verhandelen en aan elkaar te koppelen.

Kraanwerk komt niet meer van pas, wat een kost is uitgespaard.

Kunststof rijplaten roesten en rotten niet, ze zijn vorstvrij en UV-bestendig, ze zijn duurzaam en slijten niet. Door hun extreme sterkte kunnen vrachten van 40 ton passseren. U hebt geen schade aan de ondergrond: geen bandenindruk of bevuiling.Bij steile oppervlaktes zijn ze slibvast. De platen zijn makkelijk af te spoelen met hogedruk.

Samenstelling

Kunststof rijplaten zijn vervaardigd uit polyethyleen, een zuinig en milieuvriendelijk materiaal. Het kan vrijwel onbeperkt gerecycleerd worden door hersmelting. Tuinaanleggers, bouwaannemers,evenementen-organisaties,gemeenten zullen deze platen meestal aankopen. Ze kunnen de bedrijfsnaam in de plaat frezen,wat wel veilig is tegen diefstal en het is gratis reclame. Er bestaan verschillende afmetingen.Particulieren kunnen deze platen ook huren bij fabricanten van rijplaten.